English Cream Tea Project

English Cream Tea Project

На виконання Указу Президента України № 641/2015 «Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні»  кафедра англійської мови ЧНУ під керівництвом завкафедрою проф. Єсипенко Н.Г. у січні 2016 р.  розробила комплекс заходів, спрямованих на поширення англійської мови серед чернівецької молоді, донесення необхідності опанування англійською мовою як важливим елементом успішної кар’єри та професійної діяльності, на  розширення доступу учнів та студентів до світових інформаційних, економічних, освітніх і культурних джерел.

15 березня 2016  студенти – «англійці» 2 курсу брали участь у інтерактивному навчально-виробничому проекті «Англійська мова як інструмент особистісного і професійного зростання» разом з учнями групи ТТ-15 ЧВКУ КНТЕУ – майбутніми кондитерами. Координаторами проекту виступили пані Лора Холл (волонтер Корпусу Миру,США), викладач кафедри Олена Кравченко та викладач  англійської мови ЧВКУ КНТЕУ к.п.н. Веронія Мартинюк. Практичне заняття , яке було проведено в кулінарній лабораторії училища, мало двоєдину мету: а) поєднати теоретичні та практичні знання  студентів про британську та американську  кухню; б) практикувати англійську мову у робочому процесі (професійному середовищі). Тому надзвичайно важливим було досягнути координації дій між виконавцями (учнями-кондитерами) та англомовними інструкторами (студентами ЧНУ). Студенти займалися дуже цікавою справою – пекли традиційний британський десерт “Scones”. Робочою мовою була виключно англійська! Протягом академічної години у відео режимі за експериментом спостерігали викладачі та майстри училища. Завершальним акордом дійства була традиційна англійська чайна церемонія, коли учасники проекту могли скуштувати свіжоспечені вироби (скоунзи) і оцінити  їхні смакові особливості.

Як висловилася ініціатор проекту Лора Холл, саме такі іноваційні технології співробітництва сприяють якісному засвоєнню англійської мови у професійному середовищі.  Пані Холл розповіла  учням і студентам про особливості американської кухні. Яскрава й жвава презентація відбулася без перекладу українською мовою. Деякі складні моменти студенти-«англійці» пояснювали своїм колегам-кулінарам у приватному порядку.  Усі учасники проекту  були у захваті від заняття і висловили бажання продовжити практику таких занять  because practice makes perfect!

Дивитись відеосюжет

 

IMG_1132_500x375IMG_1127_500x375IMG_1123_500x375IMG_1117_500x375

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *